معرفی انواع ساز گیتار
معرفی انواع ساز گیتار
نویسنده: نادر محمدی
منبع: تاروس
پشتیبانی: ” مشاهده اطلاعات تماس “
-
فهرست
- مقدمه
- معرفی انواع ساز گیتار » گیتار کلاسیک
- از خصوصیات گیتار کلاسیک
- تاریخچه گیتار کلاسیک
- معرفی انواع ساز گیتار » گیتار آکوستیک
- گیتار آکوستیک ۱۲ سیم
- سبک هایی که می توان با گیتار آکوستیک آموخت
- شکل ظاهری گیتار آکوستیک و گیتار کلاسیک
- معرفی انواع ساز گیتار » گیتار الکتریک (گیتار برقی)
- در رابطه با گیتار بیس
مقدمه
به طور کلی سازهای گیتار را به سه دسته اصلی معرفی می کنند. در این مطلب از تاروس به بررسی هر دسته می پردازیم.
معرفی انواع ساز گیتار » گیتار کلاسیک
گیتار کلاسیک که در ایران بسیار طرفدار دارد و خرید و فروش آن رایج تر است، دارای صدایی گرم و دلنشین است و می توان به وسیله آن موسیقی های کلاسیک و موسیقی های پاپ را به صورت تخصصی آموخت و نواخت. از گیتار کلاسیک در سبک فلامنکو هم استفاده می شود اما سبک فلامنکو خود دارای سازهای مخصوص به خود نیز هست که از نظر جنس چوب، کمی در ظاهر و صدا با ساز کلاسیک تفاوت دارد.
از خصوصیات گیتار کلاسیک
گیتار کلاسیک، در رده سازهای زهی زخمه ای، که خود بخشی از خانواده سازهای زهی (Chordophone) است، قرار می گیرد. گیتار کلاسیک همچون پیانو، به نوازنده امکان اجرای اثرهایی با بافت کنترپوانتیک با ملودی های پیچیده و همچنین اثرهایی با بافت هارمونیک با توانایی اجرای چندین نت در یک زمان را می دهد. به همین دلیل این ساز، به عنوان سازی تک نواز (soloist) شناخته شده است. گیتار کلاسیک به شکل استاندارد دارای شش سیم می باشد. (سه سیم نایلونی برای نت های زیر و سه سیم فنری برای نت های باس)
تاریخچه گیتار کلاسیک
گیتار کلاسیک دارای تاریخی کهن است که آغاز نامشخص و مبهمی دارد و در پیچ و تاب تاریخ گم شده است. اما آنچه که دانسته شده می باشد، این است که اجداد این آلت موسیقی در هزاره های اول و دوم قبل از میلاد در خاور نزدیک نواخته می شدند. داستان هایی در مورد چگونگی هجرت اجداد گیتار از دربار هارون الرشید به سرزمین اندلس و شکوفایی آن در آنجا بارها بازگو شده است. بسیاری بر این باورند که سرانجام، گیتار کلاسیک به شکل امروزی خود محصول تکامل یافته اروپا و به ویژه اسپانیا است.
اکثر گیتاریست های کلاسیک مطرح جهان اروپایی بوده اند و این واقعه تصادفی نیست. اروپا و به ویژه لندن به مثابه مهم ترین مقر دست اندر کاران گیتار بوده است. دیوید بدفورد و پیتر مکسول دیویس از جمله آهنگسازان انگلیسی بودند که این ساز را به انگلستان شناساندند و قطعات زیادی برای گیتار تصنیف کردند.
معرفی انواع ساز گیتار » گیتار آکوستیک
گیتار آکوستیک گیتاری است که صدای سیم ها در بدنهٔ چوبی توخالی آن تقویت می شود و به گوش می رسد. این نوع از گیتار معمولاً شش سیم فلزی دارند که ضخامت آن ها از زیرترین سیم تا بم ترین سیم به طور معمول بین ۱۳ تا ۵۶ هزارم اینچ می باشد.
بدنه گیتار آکوستیک از اتصال صفحه چوبی پشتی، صفحه چوبی جلویی، و دو قسمت چوبی انحنادار کناری ساخته می شود. صفحهٔ بالایی معمولاً دارای سوراخ یا سوراخ های بزرگی است که به واسطه شکل و محل قرار گرفتنشان می توانند ویژگی های آکوستیکی خاصی به ساز بدهند.
جنس گیتار آکوستیک در انواع مرغوب از جنس لالهٔ آمریکایی یا چوب افرا است. دسته آن معمولاً دارای ۱۴ فرت تا لبه بدنه و ۲۰ فرت تا کاسهٔ صدا است.
امروزه انواع پیکاپ دار این ساز نیز که عمدتاً با نام گیتار الکترواکوستیک شناخته می شوند نیز تولید می شوند.
گیتار آکوستیک ۱۲ سیم
برخی از گیتارهای آکوستیک دوازده سیم دارند که شامل شش سیم دوتایی می باشد. معمولاً برای نواختن ریتم پایه از آن استفاده می شود. به جز برخی از شاخه های موسیقی راک و کانتری از این نوع گیتار استفاده نمی شود. صدای این گیتار بسیار جذاب و زیبا است و گویی به روی هزاران سیم زخمه نواخته می شود و طنین دل انگیزی ایجاد می کند.
سبک هایی که می توان با گیتار آکوستیک آموخت
با استفاده از گیتار آکوستیک می توان به صورت تخصصی سبکهای بلوز، کانتری، فولک و راک را دنبال کرد. اما این به این معنی نیست که نمی توان با گیتار آکوستیک یک قطعه کلاسیک نواخت یا اینکه در یک آهنگ پاپ استفاده نکرد. صدای گیتار آکوستیک دارای زنگ خاصیست که بوسیلۀ جنس سیم های تمام فلزی آن و چوب خاصی که استفاده می شود، ایجاد می گردد.
لیست برخی از سبک های اصلی موسیقی و گیتار
-
پاپ
-
سنتی
-
کلاسیک
-
راک
-
رپ و هیپ هاپ
-
ریتم اند بلوز (آر اند بی)
-
جاز
-
متال
-
بلوز
-
کانتری (روستایی آمریکایی)
-
امپرسیونیسم
-
رمانتیک
-
باروک
-
مینی مال
-
سوینگ
-
رگتایم
-
پانک
-
الکترونیکا
-
نغمه ای
-
رگه و داب
-
بوسانوا
-
اکسپریمنتالس
شکل ظاهری گیتار آکوستیک و کلاسیک
در ظاهر گیتار آکوستیک شبیه به گیتار کلاسیک است اما سیم های این گیتار فلزی است و کاسه صدای آن بزرگتر از گیتار کلاسیک می باشد. به همین دلیل صدای گیتار آکوستیک دارای یک زنگ خاص است و به دلیل همین طنین زنگدار بیشتر در آهنگ های بلوز، کانتری، فولک و راک به کار می رود. علاوه بر این، این دو گیتار در برخی تکنیک های نوازندگی با هم تفاوت دارند.
دسته گیتار آکوستیک نسبت به گیتار کلاسیک باریک تر است. سیم ها به یکدیگر نزدیک ترند، لذا تکنیک هایی مثل باره گرفتن روی این ساز راحت تر است. حتی بعضاً تکنیک هایی روی این ساز قابل اجرا است که با گیتار کلاسیک امکان پذیر نیستند. برای مثال بعضی از نوازندگان آکوستیک، از انگشت شست دست چپ خود برای گرفتن سیم های بالاتر استفاده می کنند. البته اجرای صحیح و شفاف نتها با این ساز قدرت بیشتری لازم دارد، چرا که سیم های این ساز فلزی هستند و حتی در سازهای با اکشن پایین، نسبتاً به نیروی بیشتری برای نواختن نت احتیاج دارند.
معرفی انواع ساز گیتار » گیتار الکتریک (گیتار برقی)
این نوع از ساز گیتار به وسیله تقویت کننده الکتریکی دارای صدا می شود. راک، متال، بلوز، پاپ، جاز و هیپ هاپ از سبک هایی هستند که از گیتار الکتریک می توان در آن ها استفاده کرد. اما به طور تخصصی از این ساز در آهنگ های راک، بلوز و متال استفاده می شود.
پیشنهادی ⇐ مجموعه آموزش خوانندگی با پشتیبانی تاروس
در رابطه با گیتار بیس
گیتاری دیگر وجود دارد به نام گیتار بیس . این گیتار از خانواده گیتارهای الکتریک محسوب می شود. (که البته گیتار بیس آکوستیک توخالی نیز ساخته شده است). گیتار بیس، هم می تواند دارای پرده بندی باشد و هم نباشد اما در اکثر موسیقی های عامه پسند، بیس های پرده بندی شده رایج اند.
∗ گیتار کلاسیک مناسب ترین ساز برای ورود به دنیای نوازندگی گیتار است ∗
♥ موفقیت شما آرزوی قلبی ما است ∴ تاروس ♥